logopedische praktijk de ladder 
   
 

 

Brochures

Hier kan u enkele afdrukbare brochures in .pdf-formaat downloaden. Om ze te openen, te bekijken en te printen moet u beschikken over Acrobat Reader®. Dit programma is gratis beschikbaar op de website van Acrobat. Druk hieronder op de afbeelding en u wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina waar u de laatste versie van Acrobat Reader® gratis kunt afhalen. Als het reeds op uw computer is geïnstalleerd hoeft u dat natuurlijk niet opnieuw te doen.

Get Adobe Reader

Om het brochures in uw browser te openen drukt u gewoon op de link. Om het document op uw harde schijf op te slaan drukt u op de link met uw rechtermuisknop en kiest u 'Save Target As...' of 'Doel Opslaan Als...'.

 

Er zijn brochures beschikbaar voor :

 

Ouders

 

Terug naar begin pagina

Kinderen

 

Terug naar begin pagina

Leerkrachten

Stotteren-broddelen-spreekvrees

 • In deze brochure vindt u een synthese van de belangrijkste informatie over stotteren voor leerkrachten (basis en secundair onderwijs):
  Info_stotteren_leerkracht.pdf
   
 • U bent kleuterjuf en wenst graag een aantal concrete tips over hoe om te gaan met het stotteren van een kind uit uw klas? Dan komt u met deze brochure alvast een eind op weg…:
  Stotteren_Concrete_tips_kleuterjuf.pdf
   
 • U bent leerkracht in de lagere school en hebt nood aan concrete tips over hoe u kan omgaan en rekening houden met een stotterend kind in uw klas? Dan vindt u informatie in deze brochure:
  Stotteren_Concrete_tips_leerkracht_LS.pdf
   
 • U bent leerkracht in het secundair onderwijs en krijgt graag een aantal concrete tips over hoe om te gaan, rekening te houden of te helpen met het stotteren van een leerling uit uw klas. Dan klikt u op deze brochure:
  Stotteren_Concrete_tips_leerkracht_SEC.pdf
   
 • U bent leerkracht en krijgt graag een aantal tips over hoe om te gaan met pest- of plaagsituaties omtrent het stotteren van een van uw leerlingen. Dan klikt u op deze brochure:
  Stotteren_Over_vragen_en_plagen.pdf
   
 • U bent leerkracht en vermoedt dat er in uw klas een kind zit dat mogelijk stottert, waarover u de ouders zou willen aanspreken. In deze brochure vindt u informatie over hoe u dat zou kunnen aanpakken:
  Hoe vertel ik het de ouders - tips voor leerkrachten.pdf
   
 • Wat doe ik met spreekbeurten, presentaties, toneelstukjes, voorlezen in de klas, enz. bij een kind dat stottert? U krijgt informatie en een heleboel concrete tips in deze brochure:
  Wat met spreekopdrachten - tips voor leerkrachten.pdf
   

 

Terug naar begin pagina

Artsen

 • U bent arts en op zoek naar een bondige synthese van de belangrijkste feiten over stotteren, en een aantal adviezen omtrent het opvolgen van klachten over spraakonvloeiendheid van kinderen, jongeren of volwassenen. U vindt een aantal antwoorden in bijgaande brochure:
  Stotteren_Informatie voor artsen.pdf
   

 

Terug naar begin pagina

Verwijzers

 

Terug naar begin pagina

Anderen

 

Terug naar begin pagina

 

 

www.deladder.be    info@deladder.be